Prokuratúra SR o najnovšom obvinení Ladislava B. ešte nerozhodla

NETKY.SK • 27 Máj 2019, 11:22 • 2 min
Prokuratúra SR o najnovšom obvinení Ladislava B. ešte nerozhodla

BRATISLAVA - O sťažnosti voči najnovšiemu obvineniu právoplatne odsúdeného podnikateľa Ladislava B. ešte polícia ani prokuratúra nevydali žiadne oficiálne stanovisko.

slovakia

left justify in out

"Stav je zatiaľ nezmenený, zo strany obhajcu bola podaná len formálna sťažnosť a v najbližšej dobe očakávame aj doloženie jej zdôvodnenia. Následne bude spis postúpený na príslušnú prokuratúru na rozhodnutie o sťažnosti," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru (PZ) Michal Slivka.

 

Polícia nedávno podnikateľa obvinila v inej kauze neodvedenia dane a poistného. Voči obvineniu podal jeho právny zástupca Peter Filip sťažnosť na príslušný útvar Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). O sťažnosti však NAKA ešte nerozhodol a nemá stanovenú ani zákonnú lehotu, dokedy tak má urobiť.

 

img

 

"Dňa 3. mája podal obvinený Ladislav B. prostredníctvom svojho obhajcu sťažnosť voči obvineniu za zločin skrátenia dane a poistného, vzneseného 11. apríla tohto roka, o ktorej doposiaľ nebolo rozhodnuté," vyjadril sa vtedy hovorca Slivka.

 

Medzičasom Okresný súd (OS) Bratislava I vyhlásil konkurz na majetok podnikateľa a vyzýva veriteľov dlžníka, aby v lehote 45 dní odo dňa vyhlásenia konkurzu prihlásili svoje pohľadávky. Konkurzná správkyňa už začala zisťovať celkovú hodnotu majetku obvineného podnikateľa. Môže žiadať, aby sa skoršie prevody nehnuteľností a firiem vrátili späť do majetkovej podstaty.

 

img

 

Ladislava B. odsúdil senát odvolacieho Krajského súdu v Bratislave na nepodmienečný trest odňatia slobody už 14. marca. Prípad sa ale týkal inej kauzy neodvedenia dane a poistného. Zároveň však spôsobil škodu značného rozsahu, a preto prepadol jeho majetok v prospech štátu. Momentálne si odpykáva svoj trest vo väzení v Dubnici nad Váhom. Podnikateľ za posledné mesiace prepísal viaceré nehnuteľnosti na manželku. Ide o apartmánový dom na Donovaloch, dom na Slavíne či byty a nebytové priestory v komplexe Bonaparte. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona