Prokuratúra sa zaoberá vyhrážkami adresovanými riaditeľke Štátneho ústavu na kontrolu liečiv

NETKY.SK • 12 Apríl 2021, 12:58 • 2 min
Prokuratúra sa zaoberá vyhrážkami adresovanými riaditeľke Štátneho ústavu na kontrolu liečiv

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra sa zaoberá výhražnými správami, ktoré boli adresované riaditeľke Štátneho ústavu na kontrolu liečiv Zuzane Baťovej a jej rodine.

slovakia

left justify in out

Hovorca prokuratúry Dalibor Skladan informoval, že prokurátorka GP SR Barbora Hubertová, ktorá je poverená vedením oddelenia násilnej a všeobecnej kriminality, dnes dala za úlohu Krajskej prokuratúre Bratislava zabezpečiť v trestnom konaní dôsledné preverenie obsahu medializovaných správ, ktoré boli adresované riaditeľke ŠÚKL.

 

img

„V uvedenej veci sa bude konať ako o podozrení z trestného činu nebezpečného vyhrážania podľa paragrafu 360 Trestného zákona. V trestnom konaní bude vykonávať dohľad Generálna prokuratúra SR,” uviedol Skladan.

 

Mohlo by vás zaujímať: Matovič sa cez Facebook doťahuje s bývalým radcom Andreja Kisku: Moju manželku si do huby neber!

Viaceré osobnosti z vedeckého a univerzitného prostredia kritizovali vyhlásenie ministra financií Igora Matoviča z piatka 9. apríla. Ten v ňom potvrdil, že Rusko požiadalo Slovensko o vrátenie 200-tisíc dávok vakcín Sputnik V, ktoré sú šesť týždňov uskladnené na Slovensku. „Dôvod, prečo sa rozhodli vypovedať zmluvu je, že sa cítia mimoriadne poškodení tým, že ŠÚKL zveril posúdenie tejto vakcíny neregistrovanému laboratóriu,“ povedal Matovič.

Prečítajte si tiež:  Matovič dourážal vedcov a poškodil ich dobré meno pre Sputnik V, vládu žiadajú o ospravedlnenie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies