Prokuratúra sa zaoberá ďalším prípadom korupcie na vysokej škole

NETKY.SK • 30 November 2016, 15:11 • 2 min
Prokuratúra sa zaoberá ďalším prípadom korupcie na vysokej škole

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Generálnej prokuratúry SR podal v pondelok 21. novembra na Špecializovaný trestný súd obžalobu na Antonia N. a Leonarda S. v súvislosti s prečinom nepriamej korupcie spáchaný formou spolupáchateľstva.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová, v júni 2015 po vzájomnej dohode s Leonardom S. žiadal Antonio N. od Ivany M. 12-tisíc eur ako úplatok pre Leonarda S. a pre ďalšiu osobu, konkrétne zamestnanca Lekárskej fakulty (LF) Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach.

 

Ako protislužbu mal Leonard S. svojím vplyvom pôsobiť na osobu rozhodujúcu o prijatí uchádzačov na štúdium na LF UPJŠ v Košiciach v súvislosti s prijatím dcéry Ivany M. na fakultu. Následne Antonio N. prijal na železničnej stanici v Košiciach od Ivany M. osemtisíc eur a po týždni od nej prostredníctvom Lívie J. prijal štyritisíc eur.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies