Prokuratúra sa v rámci vyšetrovania Daimleru zamerala aj na Bosch

NETKY.SK • 27 Máj 2017, 12:54 • 2 min
Prokuratúra sa v rámci vyšetrovania Daimleru zamerala aj na Bosch

STUTTGART - Stuttgartská prokuratúra sa v rámci vyšetrovania možných emisných podvodov v Daimleri zamerala aj na jeho dodávateľa Bosch.

slovakia

left justify in out

"Otvorili sme vyšetrovanie podozrenia z napomáhania a navádzania k podvodu," povedal pre agentúru Reuters hovorca prokuratúry ohľadne Boschu. Nové vyšetrovanie sa zameriava na zatiaľ neznámych jednotlivcov a podľa hovorcu sa začalo pred niekoľkými týždňami, pričom súvisí s preverovaním Daimleru.

 

Bosch poskytuje Daimleru softvér pre riadiace jednotky motora. Prokuratúra preveruje, či automobilka využila nelegálny softvér na manipuláciu s emisiami. Hovorca Boschu uviedol, že vzhľadom na citlivú povahu vyšetrovania sa spoločnosť k veci nebude vyjadrovať.

 

Stuttgartská prokuratúra tento týždeň vykonala raziu v kanceláriách a priestoroch Daimleru v rámci vyšetrovania známych aj neznámych zamestnancov, ktorí sú podozriví z podvodu a zavádzajúcej reklamy v súvislosti s možnými manipuláciami s emisiami. Podľa prokuratúry sú v úzkom kontakte aj s kolegami z USA, zatiaľ však len vo veci Daimleru, a nie Boschu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies