Prokuratúra sa odvolala voči verdiktu nad kapitánom Costy Concordie

NETKY.SK • 21 September 2015, 13:37 • 2 min
Prokuratúra sa odvolala voči verdiktu nad kapitánom Costy Concordie

RÍM - Talianska prokuratúra podala odvolanie proti tohtoročnému verdiktu súdu nad kapitánom stroskotanej výletnej lode Costa Concordia Francescom Schettinom.

slovakia

left justify in out

Snaží sa tak dosiahnuť tvrdší trest, informovala dnes talianska tlačová agentúra ANSA.

 

Schettino (54) je stále na slobode, keďže v Taliansku sa odsúdení posielajú do väzenia až po vyčerpaní všetkých odvolacích konaní. Očakáva sa, že aj jeho právnici sa proti rozsudku, ktorý považujú za príliš krutý, odvolajú.

 

Talianska výletná loď Costa Concordia narazila v januári 2012 v blízkosti ostrova Giglio na skaliská a naklonila sa na bok. Pri nehode zahynulo 32 ľudí.

Schettina vo februári tohto roka uznal prvostupňový súd za vinného v prípade smrti 32 ľudí, zapríčinenia stroskotania lode a predčasného opustenia plavidla a vymeral mu trest 16 rokov väzenia.

 

Prokuratúra v stredotalianskom meste Grosseto, v ktorom sa konal prvostupňový súd, žiadala vtedy pre Schettina až 26 rokov za mrežami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies