Prokuratúra sa k zbaveniu mlčanlivosti exzamestnanca VS sa zatiaľ nevyjadruje

NETKY.SK • 22 Máj 2013, 15:19 • 2 min
Prokuratúra sa k zbaveniu mlčanlivosti exzamestnanca VS sa zatiaľ nevyjadruje

BRATISLAVA - Špeciálna prokuratúra zatiaľ nepovedala, či bude žiadať ministra obrany Martina Glváča (Smer-SD), aby zbavil mlčanlivosti bývalého príslušníka Vojenskej spravodajskej služby (VSS) Vladimíra Suchodolinského. Ten vyhlásil, že je autorom správy o údajnom tunelovaní VSS a chcel by o nej hovoriť pred parlamentným výborom na kontrolu Vojenského spravodajstva.

slovakia

left justify in out

"Špeciálna prokuratúra vo veci koná. Bližšie informácie v tejto chvíli poskytovať nebudeme," povedala dnes pre TASR hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Andrea Predajňová. V utorok (21.5.) upozornila, že minister môže zbaviť bývalého vojenského spravodajcu mlčanlivosti len na základe žiadosti orgánov činných v trestnom konaní. 

Špeciálna prokuratúra sa zaoberá spisovým materiálom, ktorý hovorí o údajnom tunelovaní. Doručil jej ho denník Sme. Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik ho ešte v pondelok (20.5.) pridelil jednému z prokurátorov ÚŠP. Správa, o ktorej minulý týždeň informoval spomínaný denník a odovzdal ju na ÚŠP, má opisovať údajne nezákonné prevody majetku VSS na iné organizácie či súkromné osoby, ktoré mali byť v spojení s vedením služby. Štát takto mal prísť o milióny eur, väčšinou tým, že tajní nakúpili majetok, zrekonštruovali ho za prostriedky štátu, potom ho označili za nepotrebný alebo dekonšpirovaný a za výrazne nižšiu cenu ho predali ľuďom, ktorí na tom zarobili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies