Prokuratúra sa k rozhodnutiu Najvyššieho súdu v kauze Kýbla zatiaľ nevyjadruje

NETKY.SK • 14 Február 2017, 11:51 • 2 min
Prokuratúra sa k rozhodnutiu Najvyššieho súdu v kauze Kýbla zatiaľ nevyjadruje

BRATISLAVA - Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) sa zatiaľ nemôže vyjadrovať k rozhodnutiu Najvyššieho súdu (NS) SR, ktorý na začiatku minulého týždňa zrušil prvostupňový rozsudok nad bossom bratislavskej skupiny sýkorovcov Róbertom Lališom alias Kýblom.

slovakia

left justify in out

"Písomné rozhodnutie NS SR zatiaľ Úradu špeciálnej prokuratúry nebolo doručené," uviedla dnes pre TASR Jana Tökölyová, hovorkyňa ÚŠP.

 

Rovnako Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) nemá doteraz žiadnu vedomosť o zrušení rozsudku nad údajným bossom bratislavskej skupiny sýkorovcov Róbertom Lališom, prezývaným Kýbel.

 

"Zatiaľ sme nedostali písomné rozhodnutie z Najvyššieho súdu SR,“ povedala v piatok 10. februára hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

 

Senát Najvyššieho súdu SR pod vedením predsedu Štefana Harabina zrušil rozsudok nad Róbertom L. a spol. Prípad sa vracia na ŠTS. Na svojom blogu o tom v piatok informovala novinárka Júlia Mikolášiková. Novinárka tvrdí, že informáciu jej potvrdil Štefan Harabin.

 

Bývalého bossa skupiny sýkorovcov Róberta Lališa alias Kýbla koncom marca minulého roka odsúdil prvostupňový ŠTS v Pezinku - pracovisko Banská Bystrica na doživotný trest odňatia slobody.

 

Výnimočné tresty odňatia slobody na doživotie vtedy dostali aj ďalší dvaja vysokopostavení členovia zločineckej skupiny, Jozef Roháč a Ivan Cupper, zvaný Vinco.

 

Obžaloba mužov vinila zo šiestich vrážd z rokov 1998 a 1999 - Eduarda a Roberta Diničovcov, Romana Deáka, Alojza Házyho, Dalera Hlavačku, Miloša Piliara - a zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies