Prokuratúra pre emisný škandál prešetruje generálneho riaditeľa Volkswagenu

NETKY.SK • 17 Máj 2017, 13:00 • 2 min
Prokuratúra pre emisný škandál prešetruje generálneho riaditeľa Volkswagenu

BERLÍN - Prokuratúra v Stuttgarte prešetruje, či sa aj generálny riaditeľ Volkswagenu Matthias Müller dopustil manipulácie na trhu tým, že nezverejnil dostatočne včas informácie, že automobilka VW falšovala emisné testy dieselových motorov.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra vo vyhlásení, ktoré zverejnila v stredu, potvrdila správy médií, že nemecký Spolkový úrad pre dohľad nad finančnými trhmi v roku 2016 podal sťažnosť na manažérov Porsche Automobil Holding SE, holdingovej firmy kontrolujúcej Volkswagen.

Sťažnosť bola podaná aj voči Hansovi Dieterovi Pötschovi, ktorý má posty v oboch spoločnostiach, aj voči Martinovi Winterkornovi, bývalému generálnemu riaditeľovi VW, ktorý z funkcie odišiel po prepuknutí škandálu v roku 2015. Všetci traja boli v čase odhalenia falšovania emisných testov manažérmi Porsche SE.

 

Prokuratúra uviedla, že prešetruje, či pozdržali zverejnenie informácií o tom, že VW manipuloval softvér s cieľom falšovať emisné testy. Prokuratúra zároveň zisťuje možné finančné dopady takéhoto konania na holdingovú spoločnosť. Volkswagen sa k správe prokuratúry odmietol vyjadriť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies