Prokuratúra požaduje trest smrti pre útočníka z maratónu v Bostone

NETKY.SK • 31 Január 2014, 10:10 • 2 min
Prokuratúra požaduje trest smrti pre útočníka z maratónu v Bostone

BOSTON - Americká prokuratúra dnes oznámila, že bude požadovať trest smrti pre Džochara Carnajeva, podozrivého útočníka z maratónu v Bostone.

slovakia

left justify in out

Záverečné rozhodnutie v tejto veci urobil americký minister spravodlivosti Eric Holder. Dvojitý výbuch v cieľovej rovinke bostonského maratónu zabil troch ľudí, vyše 260 ďalších osôb utrpelo zranenia. Išlo o jeden z najzávažnejších teroristických útokov v Spojených štátoch od 11. septembra 2001. Prokuratúra Carnajeva obviňuje, že on jeho brat Tamerlan umiestnili dve bomby vyrobené z tlakových hrncov v blízkosti cieľovej rovinky.

Carnajevovci boli etnickí Čečenci z Ruska, ktorí žili v oblasti Bostonu približne desať rokov. Tamerlan zahynul pri prestrelke s políciou, pripomína tlačová agentúra AP.

Za 17 z celkovo 30 bodov obžaloby voči Džocharovi Carnajevovi môže byť udelený trest smrti. Dvadsaťročný Džochar vyhlásil, že je nevinný. Dátum začiatku procesu nebol stanovený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona