Prokuratúra poslala po tragickej nehode vlakov do väzby štyroch ľudí

NETKY.SK • 13 August 2017, 13:59 • 2 min
Prokuratúra poslala po tragickej nehode vlakov do väzby štyroch ľudí

KÁHIRA - Egyptská prokuratúra dnes nariadila väzbu štyroch ľudí v súvislosti s piatkovou zrážkou dvoch osobných vlakov v pobrežnom meste Alexandria, pri ktorej zahynulo vyše 40 ľudí a zranenia utrpelo 120 ďalších osôb. Informovala o tom egyptská oficiálna tlačová agentúra MENA.

slovakia

left justify in out

Rušňovodiči oboch vlakov a dvaja ich pomocníci musia ísť vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie na 15 dní do väzby, dodala agentúra MENA.

 

Nehoda sa stala v piatok 11. augusta v Alexandrii na pobreží Stredozemného mora, keď osobný vlak prichádzajúci z metropoly Káhira narazil do zadnej časti iného vlaku, čakajúceho na malej stanici na predmestí Alexandrie. Informovalo o tom ministerstvo dopravy.

Minister dopravy Hišám Arafat v sobotu vyhlásil, že k zrážke - jednej z najtragickejších v Egypte za posledné roky - prispel aj ručný železničný operačný systém.

 

"Prvé zistenia ukazujú, že k zrážke prispela závislosť železničnej prevádzky od ľudí, ako aj nedostatočný rozvoj infraštruktúry v posledných desaťročiach," povedal Arafat pre anglické internetové vydanie štátnych novín al-Ahrám.

 

Miestne médiá pripísali vinu za tragédiu poruche v systéme železničných výhybiek, ktorý posúva vlaky v tejto oblasti na určité koľaje, informovala tlačová agentúra DPA.

 

Sú protirečivé správy o počte úmrtí, spôsobených haváriou. Štátna televízia hlásila, že pri nešťastí zomrelo 49 ľudí, pričom ministerstvo zdravotníctva informovalo o 42 obetiach na životoch.

 

Egypt zažil v nedávnych rokoch niekoľko železničných nešťastí.

 

V novembri 2012 prišlo o život 49 ľudí, vrátane 44 detí, keď sa školský autobus na juhu Egypta zrazil s vlakom.

Najhoršie železničné nešťastie v Egypte sa stalo v roku 2002, keď vlak smerujúci na juh krajiny začal za jazdy horieť a plamene pohlcovali jeden vozeň za druhým. Zomrelo vyše 360 ľudí.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies