Prokuratúra podala obžalobu na učiteľa, ktorý mal sexuálne zneužívať študentov

NETKY.SK • 8 Marec 2022, 09:37 • 2 min
Prokuratúra podala obžalobu na učiteľa, ktorý mal sexuálne zneužívať študentov

BRATISLAVA - Okresná prokuratúra (OP) Bratislava IV podala obžalobu na učiteľa A. J., ktorý je stíhaný za sexuálne zneužívanie študentov strednej školy.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan. Prokuratúra žiada v prípade uznania viny uloženie nepodmienečného trestu odňatia slobody a zákaz akejkoľvek činnosti, pri ktorej by mohol obvinený prichádzať do styku s deťmi.

 

Učiteľ je okrem iného stíhaný pre prečin sexuálneho zneužívania v súbehu s prečinom ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

 

img

 

„Obžalovaný je stíhaný väzobne. Stíhaných skutkov sa mal dopustiť tým, že úmyselne zneužil svoje postavenie učiteľa a pozíciu autority a vplyvu na poškodených, žiakov strednej školy," spresnil hovorca.

Podľa prokuratúry učiteľ sľúbil študentom okrem iného lepšiu známku za splnenie rôznych "stávok". Prokuratúra priblížila, že jeho konanie vyvrcholilo tak, že sa mal dotýkať a manipulovať s pohlavným údom poškodených.

 

„Následné ukončenie pracovného pomeru obžalovaného v škole motivovalo poškodených v predmetnom konaní, aby o skutku vypovedali a zabránili tomu, aby sa protiprávne konanie obžalovaného opakovalo aj iným študentom," uviedla na sociálnej sieti okresná prokurátorka v Bratislave IV Lucia Štefanková. V tejto súvislosti vyzvala poškodených, aby sa nebáli o takýchto negatívnych skutočnostiach zdôveriť svojim blízkym a orgánom činným v trestnom konaní.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies