Prokuratúra podala obžalobu na skupinu 16 ľudí za vydieranie

NETKY.SK • 14 Január 2015, 14:29 • 2 min
Prokuratúra podala obžalobu na skupinu 16 ľudí za vydieranie

BRATISLAVA/PEZINOK - Prokuratúra ženie pred súd 16 ľudí pre pôsobenie v zločineckej skupine a vydieranie.

slovakia

left justify in out

"Ide o 18 skutkov, ktoré sa spáchali v období od mája 2006 do augusta 2012 na západnom Slovensku," uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Obžalobu na partiu podali 22. decembra 2014. Deväť obvinených sedí vo väzbe. Prokuratúra sa k žalovaným skutkom nechce podrobnejšie vyjadrovať s tým, že sa bude o nich hovoriť na súde. Na ukončenie vyšetrovania tohto prípadu upozornila na svojom blogu Júlia Mikolášiková.

 

V lete 2013 obvinili policajti 12 osôb. Pripisujú im, že zastrašovaním vymáhali pohľadávky od rôznych podnikateľov. Násilnú a ekonomickú trestnú činnosť údajne páchali minimálne od roku 2010. Veľkú akciu proti skupine spravila Národná kriminálna agentúra 2. júla 2013. Razia bola naraz v Piešťanoch, Trnave, Hlohovci, Martine, Trenčíne a Veľkom Krtíši. Zapojilo sa do nej 150 policajtov. Štyria ďalší obvinení pribudli potom v apríli 2014, píše Mikolášiková. 

 

Medzi ľuďmi, na ktorých podali obžalobu, je podľa informácií Mikolášikovej aj Miroslav Abrahám. Ten si odpykáva 21-ročný trest za riadenie drogovej trestnej činnosti u piťovcov. Prokurátor podal obžalobu aj na bývalého šéfa piešťanskej kriminálky, expolicajt sedí vo väzbe. Mikolášiková v blogu spomína, že pôvodne obvinili ako šéfa partie Róberta Bíleho. Po čase však začal spolupracovať s políciou. Špecializovaný trestný súd v utorok 13. januára schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel s prokurátorom. Dostal osem rokov a trest prepadnutia majetku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies