Prokuratúra obžalovala štyri osoby zo zosnovania úkladnej vraždy z roku 2014

NETKY.SK • 10 Máj 2017, 16:05 • 2 min
Prokuratúra obžalovala štyri osoby zo zosnovania úkladnej vraždy z roku 2014

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal dnes obžalobu na Špecializovaný trestný súd za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy rôznou formou účasti na štyri osoby.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová, s úmyslom zachovať si prísun peňažných prostriedkov a získať ďalšie majetkové výhody pre seba a pre blízke a známe osoby obvinená Miriam R. s vopred uváženou pohnútkou zosnovala a iniciovala zavraždenie poškodeného Jána H. st.

 

S týmto úmyslom oboznámila následne svoju matku Ingrid H., ktorá ho sprostredkovala obvinenému Jánovi H. ml. Ten podľa prokuratúry plán odsúhlasil a v presne neurčenom čase osobne vyplatil obvinenému Jozefovi S. za vykonanie vraždy v hotovosti 7 000 eur.

Obvinený Jozef S. podľa prokuratúry v presne nezistenom čase piateho až šiesteho apríla 2014 vošiel proti vôli poškodeného Jána H. st. do jeho bytu na prvom poschodí rodinného domu vo Zvolene a krátkou guľovou zbraňou kalibru 7,65 milimetra naňho tri razy vystrelil, čím mu spôsobil zranenia, ktorým muž na mieste podľahol. Jeho telo našli nasledujúci deň v dopoludňajších hodinách.

Jozef S. čelí takisto obžalobe za drogovú trestnú činnosť. Podľa prokuratúry si dva týždne pred zadržaním vo veci vraždy na presne nezistenom mieste v meste Sereď pre vlastnú potrebu kúpil za sumu 30 až 40 eur bielu kryštalickú látku, ktorú následne prechovával v obytnom priestore garáží a dielní v obci Budča, okres Zvolen.

 

V auguste 2016 počas domovej prehliadky látku uloženú v injekčnej striekačke dobrovoľne vydal s vyjadrením, že ide o pervitín. Znalecký posudok podľa polície potvrdil, že šlo o látku s hmotnosťou 0,95 gramu s obsahom metamfetamínu, ktorá zodpovedá deviatim až 35 bežným jednotlivým dávkam.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies