Prokuratúra nemôže podať dovolanie v prípade kňaza z Nevidzian

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 12:46 • 2 min
Prokuratúra nemôže podať dovolanie v prípade kňaza z Nevidzian

BRATISLAVA – V prípade právoplatne odsúdeného kňaza z Nevidzian Generálna prokuratúra SR nemôže podať dovolanie.

slovakia

left justify in out

Kňaza Pavla Kobidu nitriansky okresný súd uznal vinným zo sexuálneho zneužívanie maloletého dievčaťa a uložil mu trojročný podmienečný trest ako aj absolvovanie sexuologického liečenia. Rozsudok nadobudol právoplatnosť v januári, keďže sa voči nemu nik neodvolal. Ako informovala agentúru SITA hovorkyňa prokuratúry Andrea Predajňová, po preskúmaní GP dospela k záveru, že nie sú splnené zákonné a formálne podmienky na podanie dovolania.

 

Prípadom sa na základe podnetu rodiny zaoberal aj minister spravodlivosti Tomáš Borec. Napriek tomu, že minister spravodlivosti považuje udelený trest za príliš mierny, zákon mu v tomto prípade neumožňuje rozsudok napadnúť, informovali v máji z rezortu spravodlivosti. Výšku trestu môže napadnúť len prokurátor v odvolaní, čo sa však nestalo. Prokurátor GP si vyžiadal spis, aby preskúmal aj túto otázku. „Dospel k záveru, že rozsudok je správny a zákonný tak vo výroku o vine ako aj vo výroku o treste,“ dodala hovorkyňa.

 

Duchovný sexuálne zneužíval maloletú školáčku v roku 2012. Náklonnosť jej prejavoval osobne, telefonicky, aj formou SMS. Súd mu zakázal vykonávať aj pastoračnú a pedagogickú činnosť voči maloletým osobám. Od 1. marca pôsobí v nitrianskom hospici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona