Prokuratúra navrhla väzbu pre Patrika R., ktorý vymenil 25 miliónov falošných japonských jenov

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 12:27 • 2 min
Prokuratúra navrhla väzbu pre Patrika R., ktorý vymenil 25 miliónov falošných japonských jenov

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v stredu (31.5.) návrh na väzbu na Patrika R. v trestnej veci týkajúcej sa falošných japonských jenov. TASR informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

slovakia

left justify in out

V trestnej veci policajný vyšetrovateľ obvinil Romana O., Richarda F. a Patrika R. z obzvlášť závažného zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov.

 

„Ide o neplatné bankovky, ktoré boli vyrobené v roku 1958 a stiahnuté z obehu v roku 1986. Mali byť zlikvidované, ale podvodom ich vyviezli do Európskej únie. Od októbra 2016 sa obvinené osoby mali pokúšať prostredníctvom nastrčených osôb vymeniť tieto neplatné bankovky za eurá,“ povedala Tökölyová.

 

Podľa prokuratúry sa obvineným malo podariť vymeniť 25 miliónov japonských jenov za takmer 182.000 eur v štyroch prípadoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona