Prokuratúra: Druhý pilot Germanwings mal byť v osudný deň doma na péenke

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 17:22 • 2 min
Prokuratúra: Druhý pilot Germanwings mal byť v osudný deň doma na péenke

DÜSSELDORF - Druhý pilot lietadla spoločnosti Germanwings, ktoré v utorok havarovalo na juhu Francúzska, tajil pred svojím zamestnávateľom bližšie nešpecifikované zdravotné problémy.

slovakia

left justify in out

Svedčia o tom dokumenty, ktoré vyšetrovatelia našli v jeho byte, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na tlačové vyhlásenie prokuratúry v Düsseldorfe.

 

 

Podľa nej sa pri prehliadke našli "dokumenty s lekárskym obsahom" svedčiace o existujúcej chorobe a náležitej liečbe. Okrem iného sú medzi nimi roztrhané, aktuálne a na deň letu platné potvrdenia o pracovnej neschopnosti. Tieto okolnosti podporujú domnienku, že "zosnulý pred svojím zamestnávateľom a kolegami tajil svoju chorobu", konštatovala prokuratúra.

 

img

 

Vyšetrovatelia nenašli pri prehliadke bytu Andreasa Lubitza žiadne dôkazy o politickom alebo náboženskom pozadí utorňajších udalostí. Nenašiel sa ani list na rozlúčku či priznanie.

 

"Hneď ako budú k dispozícii spoľahlivé dôkazy, budeme verejnosť a príbuzných informovať," napísala prokuratúra.

 

Pilotov byt v Düsseldorfe prehľadávali vyšetrovatelia vo štvrtok približne štyri hodiny na žiadosť francúzskej strany. Prehliadka sa uskutočnila aj v bydlisku jeho rodičov v Porýní-Falcku.

 

img

 

Lubitz je podozrivý, že zámerne nasmeroval k zemi lietadlo spoločnosti Germanwings, v ktorom okrem neho zomrelo ďalších 149 ľudí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies