Prokurátorka rozhodla o vydaní Antonina V. do Talianska

NETKY.SK • 4 Máj 2018, 10:03 • 2 min
Prokurátorka rozhodla o vydaní Antonina V. do Talianska

KOŠICE - Prokurátorka Krajskej prokuratúry Košice vydala v piatok rozhodnutie o vykonaní európskeho zatýkacieho rozkazu vydaného súdom v Benátkach na talianskeho podnikateľa Antonina V.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom hovorca Krajskej prokuratúry Košice Milan Filičko.

 

"Proti tomuto rozhodnutiu nie je prípustná sťažnosť. Zákonná lehota na realizáciu fyzického odovzdania osoby príslušným talianskym orgánom je desať dní. V týchto prípadoch vydanie zabezpečuje Úrad medzinárodnej policajnej spolupráce - Národná ústredňa SIRENE," uviedol Filičko.

 

Antonino V., ktorý žije a podniká na východnom Slovensku, je v Taliansku stíhaný za drogovú činnosť. So svojím vydaním do Talianska súhlasil.

 

Antonina V. zadržala slovenská polícia 13. marca, najprv bol v tzv. predbežnej väzbe, aktuálne je vo vydávajúcej väzbe v Košiciach. V krajine pôvodu je stíhaný za trestné činy nezákonného obchodovania s narkotikami a psychotropnými látkami a za účasť na trestnom zoskupení za účelom nezákonného obchodovania s drogami. Podľa obvinenia sa spolčil s inými osobami za účelom nepretržitého páchania trestnej činnosti spočívajúcej v dovoze veľkého množstva kokaínu z Južnej Ameriky. Európsky zatýkací rozkaz bol rozšírený o ďalší skutok spočívajúci v páchaní trestného činu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

 

O aktivitách a kontaktoch talianskeho podnikateľa na Slovensku písal predtým, ako bol zavraždený, investigatívny novinár Ján Kuciak.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies