Prokurátorka potvrdila, že jej Dušan Kováčik dal pokyn nepodať sťažnosť proti prepusteniu Kudličku

NETKY.SK • 8 Júl 2021, 10:32 • 2 min
Prokurátorka potvrdila, že jej Dušan Kováčik dal pokyn nepodať sťažnosť proti prepusteniu Kudličku

PEZINOK - Bývalá prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry Blanka Godžová potvrdila, že jej v roku 2017 telefonoval bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, a povedal jej, aby nepodávala sťažnosť proti prepusteniu údajného šéfa skupiny takáčovci Ľubomíra Kudličku z väzby.

slovakia

left justify in out

Dnes na pôde Špecializovaného trestného súdu v Pezinku uviedla, že na verejné zasadnutie vo veci väzby obvineného vtedy išla ako zastupujúca prokurátorka za kolegu, ktorý bol na dovolenke.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: V procese s Dušanom Kováčikom dnes vypovedá kajúcnik Makó


„Doktor Dušan Kováčik mi zatelefonoval a povedal, že túto vec dobre pozná," povedala Godžová s tým, že jej povedal, že v prípade rozhodnutia súdu o prepustení Kudličku nie je sťažnosť potrebná. Telefonát sa podľa nej uskutočnil deň pred zasadnutím súdu v Banskej Bystrici. „Do Banskej Bystrice som ráno odchádzala s tým, že nemám podať sťažnosť," povedala s tým, že o veci spísala aj úradný záznam. „Keby som nedostala tento pokyn, tak by som si myslela, že je tam potrebné podať sťažnosť," skonštatovala. Ďalej sa podľa vlastných slov o vec už nezaujímala.

 

Prečítajte si tiež: Objednávateľ vraždy Jána Kuciaka mal blízky vzťah s Dušanom Kováčikom

Dušan Kováčik mal podľa obžaloby za zabezpečenie toho, že prokuratúra nepodá sťažnosť proti prepusteniu Kudličku, dostať úplatok 50 000 eur. Špecializovaný trestný súd tak obvineného v roku 2017 prepustil za finančnú záruku 100 000 eur. Podľa prokuratúry Dušan Kováčik tiež neoprávnene zabezpečoval pre zločineckú skupinu takáčovcov informácie. Tie tiež poskytoval bývalému šéfovi Kriminálneho úradu finančne správy Ľudovítovi Makóovi. Z týchto dôvodov čelí obžalobe pre prijímanie úplatkov, založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, zneužitie právomoci verejného činiteľa alebo ohrozenie dôvernej a utajovanej skutočnosti. Stíhaný je väzobne.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZOVANÉ: Dušan Kováčik odmietol dohodu o vine a treste. Cíti sa nevinný!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies