Prokurátorka podala písomné odvolanie proti trestu pre Jána Slotu

NETKY.SK • 26 November 2013, 15:11 • 2 min
Prokurátorka podala písomné odvolanie proti trestu pre Jána Slotu

ČADCA - Prokurátorka Okresnej prokuratúry Čadca podala písomne odvolanie proti výroku o treste pre bývalého predsedu Slovenskej národnej strany (SNS) Jána Slotu, ktorého dnes Okresný súd (OS) v Čadci uznal za vinného z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. TASR o tom informoval hovorca Krajskej prokuratúry (KP) Žilina Milan Cisarik.

slovakia

left justify in out

Čadčiansky okresný súd dnes na hlavnom pojednávaní potvrdil pôvodný trest, v ktorom Jánovi Slotovi trestným rozkazom vymeral peňažný trest 5000 eur, v prípade nezaplatenia náhradný trest odňatia slobody 3 mesiace a zákaz šoférovania na 16 mesiacov.

Podľa samosudcu okresného súdu nedošlo na hlavnom pojednávaní, ktoré sa konalo v neprítomnosti obžalovaného, k zmene skutkového stavu a dôkazovej situácie. Preto nebol dôvod pre iné rozhodnutie súdu. Okresná prokurátorka žiadala pre obžalovaného Jána Slotu peňažný trest 5000 eur, náhradný trest odňatia slobody 3 mesiace a zákaz šoférovania na 24 mesiacov.

Bývalý predseda SNS a poslanec Národnej rady (NR) SR Ján S. dostal trest za to, že 9. mája tohto roku ignoroval v Čadci výzvy policajnej hliadky na zastavenie motorového vozidla a po zadržaní sa odmietol podrobiť testu na prítomnosť alkoholu v krvi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies