Prokurátori navrhuju za svojho šéfa Jaromíra Čižnára

NETKY.SK • 15 Január 2013, 07:54 • 2 min
Prokurátori navrhuju za svojho šéfa Jaromíra Čižnára

Prokurátori navrhuju za svojho šéfa Jaromíra Čižnára - Politika Rada prokurátorov SR odporučila Ústavnoprávnemu výboru Národnej rady SR za kandidáta na generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, ktorý je krajským prokurátorom v Bratislave. TASR to potvrdil

slovakia

left justify in out

img

Rada prokurátorov SR odporučila Ústavnoprávnemu výboru Národnej rady SR za kandidáta na generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, ktorý je krajským prokurátorom v Bratislave. TASR to potvrdil šéf výboru Róbert Madej zo Smeru-SD.
      Podľa neho sa na tom zhodli všetci prítomní členovia rady, pričom vychádzali zo stanovísk jednotlivých prokurátorských rád. Či bude tento návrh Smer-SD akceptovať, zatiaľ Madej nepovedal s tým, že najskôr v utorok (15.1.) alebo ďalší deň osloví Čižnára, či je ochotný kandidovať. "Inú alternatívu zatiaľ nemáme," povedal Madej.
      Člen vedenia Smeru-SD Vladimír Faič predpokladá, že odporúčanie Rady prokurátorov bude "dobrým námetom" pri výbere vhodného kandidáta. Definitívne meno by podľa neho malo padnúť na rokovaniach v rámci strany počas tohto týždňa. "Možno, že veľa napovie jedno zajtrajšie (15.1.) rokovanie. Podľa môjho osobného názoru dá klub jedného kandidáta," podotkol.
      Premiér Robert Fico už avizoval, že Smer-SD bude podporovať len takého kandidáta, ktorý bude mať podporu samotnej prokuratúry. Rada prokurátorov je orgánom prokurátorskej samosprávy, ktorá združuje predsedov deviatich prokurátorských rád.
      Predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD) určil, že kandidátov do novej voľby treba oznámiť do 18. januára. Vyhlásil to po tom, čo prezident Ivan Gašparovič rozhodol, že Jozefa Čentéša, kandidáta zvoleného parlamentom počas minulého volebného obdobia, pre pochybnosti nevymenuje za generálneho prokurátora.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona