Prokurátori chcú prerušenie prác na mieste smrti robotníka

NETKY.SK • 15 December 2013, 14:59 • 2 min
 Prokurátori chcú prerušenie prác na mieste smrti robotníka

SAO PAOLO - Na konštrukcii štadióna v meste Manaus zomrel muž, ktorý spadol z 35-metrovej výšky.

slovakia

left justify in out

Prokurátori chcú dočasne zastaviť stavbu štadióna v brazílskom meste Manaus určeného pre budúcoročné majstrovstvá sveta vo futbale. Na konštrukcii v sobotu zomrel muž, ktorý spadol z 35-metrovej výšky. Prerušenie prác by sa malo uskutočniť v tých častiach stavby, kde sa robotníci nachádzajú vo veľkých výškach. Práce by podľa prokurátorov mali pokračovať až v prípade, že sa preukáže splnenie všetkých bezpečnostných opatrení. Nie je jasné, v akom termíne sa požiadavka dostane k príslušnému sudcovi.

Správy o smrti robotníka prišli iba dva týždne po tom, ako v Arene Corinthians v Sao Paule prišli pri kolapse konštrukcie strechy o život dvaja ľudia. Pri výstavbe štadióna v meste Manaus, ktorý bude hostiť aj zápasy Anglicko - Taliansko či USA - Portugalsko, išlo o druhé úmrtie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona