Prokurátor zrušili obvinenie exkonateľa MH Development

NETKY.SK • 17 December 2014, 18:54 • 2 min
Prokurátor zrušili obvinenie exkonateľa MH Development

BRATISLAVA – Prokuratúra zrušila obvinenie bývalého konateľ obchodnej spoločnosti MH Development Ladislava Košeckého.

slovakia

left justify in out

Pre portál Aktuálne.sk to potvrdil hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Oliver Janíček. Ako pripomína portál, Ladislav Košecký sa dostal do problémov pre pokuty, ktoré si nechal preplatiť zo štátneho, zvláštny prenájom auta a čudné faktúry. Šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák v novembri na tlačovej besede oznámil, že polícia Ladislava Košeckého obvinila z prečinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

 

„Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava na podklade sťažnosti obvineného zrušil uznesenie vyšetrovateľa Národnej protikorupčnej jednotky, ktorým bolo Ladislavovi K. vznesené obvinenie pre prečin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku ako predčasne vydané, bez náležitého objasnenia všetkých skutkových okolností,“ informoval portál Janíček. Vyšetrovateľ má teraz podľa pokynu prokurátora znovu konať a rozhodnúť. 

 

Na celú kauzu upozornil nezaradený poslanec a podpredseda strany Sieť Miroslav Beblavý. Ten inicioval mimoriadnu schôdzu a žiadal aby fungovanie spoločnosti pod vedením Ladislava K. preveril aj Najvyšší kontrolný úrad. Pre tento prípad Ladislav Košecký skončil na čele MH Development a minister hospodárstva Pavol Pavlis informoval aj o výmene členov dozornej rady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona