Prokurátor žiadal zrušenie prvostupňového rozsudku v kauze Evy Varholíkovej-Rezešovej

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 11:32 • 2 min
Prokurátor žiadal zrušenie prvostupňového rozsudku v kauze Evy Varholíkovej-Rezešovej

BUDAPEŠŤ - Prokurátor v prípade Slovenky Evy Varholíkovej-Rezešovej, ktorú za spôsobenie dopravnej nehody v Maďarsku so štyrmi obeťami na životoch odsúdil vlani prvostupňový súd na šesť rokov väzenia, požiadal dnes odvolací súd v Budapešti o zrušenie verdiktu.

slovakia

left justify in out

Prokurátor sa odvolával na skutočnosť, že rozsudok nebol dostatočne podložený. Namietol tiež, že znalca v oblasti dopravy Gábora Melegha súd nevylúčil z procesu. Podľa jeho slov totiž dostatočným dôvodom na takýto krok mala byť skutočnosť, že sa objavili pochybnosti o Meleghovej nestrannosti.
      

Eva Varholíková-Rezešová, jazdiaca pod vplyvom alkoholu, narazila 21. augusta 2012 na diaľnici M3 vo vysokej rýchlosti do vozidla značky Fiat Punto. Na miestne v ňom zahynuli traja ľudia. Ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.
      

Obvinenú odsúdil Okresný súd v Gödöllö 22. novembra 2013 na šesť rokov väzenia v nápravnovýchovnom ústave s najmiernejším stupňom stráženia za trestný čin spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb.
      

Súd nariadil odsúdenej zákaz riadenia motorových vozidiel na päť rokov a vyhovel jej žiadosti o domácu väzbu. Od obvinenia z trestného činu ohrozenia cestnej premávky ju súd oslobodil. Na základe odvolania prokurátora vlani 3. decembra súd zrušil domácu väzbu a Slovenku previezli späť do väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona