Prokurátor žiada obžalovať Berlusconiho z podplácania svedka

NETKY.SK • 25 November 2017, 08:44 • 2 min
Prokurátor žiada obžalovať Berlusconiho z podplácania svedka

TURÍN - Prokurátor v talianskom Turíne požiadal v piatok súd, aby expremiéra Silvia Berlusconiho obžaloval z podplácania svedka, keď čelil obvineniu z platenia za sex s neplnoletou.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Turínska prokuratúra uviedla, že Berlusconi zaplatil bývalej zdravotnej sestre a modelke Roberte Bonasiovej za falošnú výpoveď na súde. Bonasiová je jedna z viac než tucta žien, ktoré svedčili v afére "bunga bunga". Ide o jeden zo siedmich prípadov jednej kauzy, ktorou sa zaoberá niekoľko rôznych súdov v krajine.

 

V týchto prípadoch podľa prokuratúry Berlusconi v roku 2013 použil desať miliónov eur na podplatenie niekoľkých svedkov v procese, v ktorom bol obvinený z platenia za sex s neplnoletou osobou.

Údajnými platbami rôznym svedkom sa zaoberajú viaceré súdy.

 

Aféra "bunga bunga" sa točila okolo tanečnice z nočného klubu, Maročanky Karimy El Mahrougovej prezývanej Ruby, ktorá sa zúčastňovala na večierkoch v Berlusconiho vile v roku 2010, keď bol ešte premiérom a ona mala len 17 rokov.

 

Berlusconiho pôvodne uznali vinným z platenia za sex s neplnoletou osobou a bol odsúdený na sedem rokov väzenia. Súd nakoniec rozsudok v roku 2014 zrušil s tým, že neexistuje žiadny dôkaz, že Berlusconi vedel o neplnoletosti El Mahrougovej.

 

Berlusconi vždy tvrdil, že je nevinný a v jeho vile pri Miláne sa konali len "elegantné večere".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies