Prokurátor zastavil trestné stíhanie voči Vladimírovi Weissovi ml., skutok sa vraj nestal

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 16:55 • 2 min
Prokurátor zastavil trestné stíhanie voči Vladimírovi Weissovi ml., skutok sa vraj nestal

Bratislava - Trestné stíhanie voči slovenskému futbalovému reprezentantovi Vladimírovi Weissovi mladšiemu je zastavené, informoval hovorca Krajskej prokuratúry Michal Šúrek.

slovakia

left justify in out

"Dnes prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava I uznesením podľa paragrafu 215 ods. 1 písm. a) Trestného poriadku zastavil trestné stíhanie proti obvinenému Vladimírovi W. ml. vedené pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky podľa paragrafu 289 ods. 2 Trestného zákona, pretože je nepochybné, že sa nestal skutok, pre ktorý sa viedlo trestné stíhanie. Citované uznesenie nie je právoplatné," uviedol v stredu  Šúrek.

 

Polícia zastavila Vladimíra Weissa v nedeľu 2. októbra skoro ráno na Rázusovom nábreží. Mal šoférovať luxusné auto, v ktorom sa údajne nachádzalo až desať mladých ľudí. Slovenský reprezentant sa odmietol podrobiť dychovej skúške aj odberu krvi, čo znamená, že sa na neho pozerá, akoby mal v krvi jedno promile alkoholu.       

 

Následne polícia reprezentanta v pondelok 3. októbra obvinila a až po viac ako 30 hodinách ho prepustila z cely predbežného zadržania na slobodu. Podľa vtedajšieho vyjadrenia obhajcu Kuráňa je obvinenie založené len na výpovedi jedného svedka, a to príslušníka polície. Z ďalších výpovedí troch svedkov vyplýva, že Weiss motorové vozidlo nešoféroval. To vyšetrovateľ údajne odignoroval. Prípad dozorovala Okresná prokuratúra Bratislava I. Tá aj riešila prípadné podanie obžaloby na súd.      

 

"Oficiálne nemáme žiadne rozhodnutie vo veci nášho klienta. Z médií sa dozvedám, že bolo rozhodnuté, že sa skutok nestal, čo v podstate hovoríme od začiatku kauzy. Samozrejme, že človek môže vysloviť spokojnosť, že na Slovensku fungujú mechanizmy právneho štátu a keď nie je dokázané, že sa nejaký skutok stal, tak v podstate keď sa tak metaforicky povie tak sa naplnila spravodlivosť. Meno môjho klienta je očistené," uviedol obhajca Vladimíra Weissa mladšieho Juraj Kuráň.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona