Prokurátor zamietol odstránenie billboardov RegioJetu

NETKY.SK • 9 Február 2015, 07:59 • 2 min
Prokurátor zamietol odstránenie billboardov RegioJetu

NITRA - Prokurátor zamietol žiadosť primátora Nitry Jozefa Dvonča o predbežné opatrenie na odstránenie billboardov firmy RegioJet, obviňujúcich ho z korupcie a klientelizmu. Informoval o tom agentúru SITA primátor Nitry Jozef Dvonč.

slovakia

left justify in out

Predbežné opatrenie žiadal Dvonč v súvislosti s trestným oznámením pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohovárania, ktoré podal na Okresnú prokuratúru v Nitre ešte 5. januára. „Žiadosť o predbežne opatrenie na odstránenie billboardov sme odovzdali, došlo zamietavé stanovisko, do 15 dní sa chceme odvolať,“ povedal Dvonč. „Som presvedčený, že mám pravdu a budeme robiť všetko pre to, aby sa tie billboardy odstránili,“ skonštatoval. Primátor pripravuje aj žalobu na ochranu osobnosti.

 

Kampaň s 50 billboardami proti korupcii a klientelizmu začal RegioJet ako protest proti rozhodnutiu Bratislavského samosprávneho kraja nevydať mu licenciu na prevádzkovanie diaľkovej autobusovej linky Bratislava - Nitra - Banská Bystrica. Nesúhlasné stanovisko k vydaniu licencie vtedy vydalo mesto Nitra. Dvonč toto stanovisko vysvetľoval plánovanou rekonštrukciou autobusovej stanice a tiež zhustenou dopravou v centre mesta. Dopravca tvrdil, že splnil všetky zákonné požiadavky pre získanie licencie, keďže súhlasil, že spoje z Bratislavy do Banskej Bystrice nebudú v súbehu s inou dotovanou autobusovou dopravou. Keď neuspel so žiadosťou v Bratislavskom kraji, požiadal RegioJet o vydanie licencie v Banskobystrickom kraji. Ten mu licenciu 13. januára udelil a od 2. februára jazdia autobusy z Bratislavy do Banskej Bystrice a späť sedemkrát denne a do Nitry štrnásťkrát denne. 

 

Podľa zákona o cestnej premávke je na vydanie licencie potrebný súhlas všetkých krajov, cez ktoré autobusová linka vedie. Keďže Nitriansky a Bratislavský kraj názor nezmenili, je otázne, či pri vydaní licencie nebol porušený zákon o cestnej doprave. „Ja som osobne presvedčený že je to protiprávny akt,“ myslí si Dvonč. O právoplatnosti licencie rozhodne prokuratúra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies