Prokurátor začal vyšetrovať zahraničné aktíva exprezidenta a jeho rodiny

NETKY.SK • 20 Január 2011, 08:13 • 2 min
Prokurátor začal vyšetrovať zahraničné aktíva exprezidenta a jeho rodiny

Prokurátor začal vyšetrovať zahraničné aktíva exprezidenta a jeho rodiny

slovakia

left justify in out

img

Prokuratúra v Tunise začala dnes vyšetrovanie zahraničných aktív zvrhnutého tuniského prezidenta Zína al-Ábidína bin Alího a jeho rodiny, informovali svetové tlačové agentúry.
      Švajčiarska vláda medzitým oznámila, že plánuje zmraziť aktíva tuniského exprezidenta, ako aj aktíva Laurenta Gbagba, úradujúceho prezidenta africkej krajiny Pobrežie Slonoviny.
      "Vláda sa dnes na svojom zasadnutí rozhodla, že s okamžitou účinnosťou zmrazí akýkoľvek kapitál tuniského exprezidenta a ľudí z jeho okolia," uviedla švajčiarska ministerka zahraničných vecí Micheline Calmyová-Reyová na tlačovej konferencii v Zürichu.
      Dočasná vláda Tuniska sa pokúša stabilizovať krajinu po nepokojoch, drancovaní a očividnom vyrovnávaní si účtov po úteku bývalého prezidenta.
      Organizácia Spojených národov vyšle do Tuniska pracovníkov zaoberajúcich sa ľudskými právami, aby preskúmali násilie z uplynulých týždňov a poskytli rady novej vláde.
      "Tento tím má byť na mieste do budúceho týždňa," povedala na tlačovej konferencii v Ženeve vysoká komisárka OSN pre ľudské práva Navi Pillayová.
      Odhaduje sa, že pri krviprelievaní spojenom s demonštráciami, ktoré viedli k zvrhnutiu prezidenta bin Alího, zahynulo v Tunisku viac ako 100 ľudí

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona