Prokurátor v kauze Asiana Airlines nevznesie obvinenie voči záchranárovi

NETKY.SK • 19 Október 2013, 08:08 • 2 min
Prokurátor v kauze Asiana Airlines nevznesie obvinenie voči záchranárovi

WASHINGTON - Americký súd nevznesie žiadne obvinenie voči hasičovi, ktorý pri odstraňovaní následkov júlového núdzového pristátia lietadla spoločnosti Asiana Airlines v San Franciscu pohotovostným vozidlom prešiel a usmrtil čínsku tínedžerku.

slovakia

left justify in out

Prokurátor kalifornského okresu San Mateo Stephen Wagstaffe uviedol, že 16-ročná Číňanka bola pokrytá hasiacou penou, keď ju auto zrazilo. Jej smrť bola nešťastnou náhodou, spresnil. Dodal, že nešlo o ohrozenie bezpečnosti iného človeka z nedbanlivosti. Wagstaffe uviedol, že situácia na mieste, kde došlo k tragédii, bola "dramatická a chaotická", keďže hasiči sa veľmi obávali, že havarované lietadlo by mohlo kedykoľvek explodovať, pričom všade naokolo sa pohybovali nejakí ľudia.

Šestnásťročná študentka Jie Meng Jüan podľa patológov utrpela mnohopočetné zranenia podobné tým, ktoré sa vyskytujú pri prejdení motorovým vozidlom. Sanfranciské úrady potvrdili, že do Číňanky narazilo vozidlo, ktoré sa ponáhľalo uhasiť požiar Boeingu 777. Polícia oznámila, že študentka ležala na zemi a bola pokrytá penou, ktorú záchranári použili pri hasení.

Na palube juhokórejského lietadla spoločnosti Asiana Airlines bolo 307 ľudí, z toho 16 členov posádky, ako aj 141 Číňanov, 77 Juhokórejčanov, 61 Američanov a jeden Japonec. Stroj absolvoval zhruba desaťhodinový let zo Soulu, ktorý bol zastávkou na ceste zo Šanghaja. Lietadlo havarovalo pri pristávaní v San Franciscu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies