Prokurátor ÚŠP podal žalobu na ochrankárov bossa bratislavskej zločineckej skupiny

NETKY.SK • 7 November 2016, 15:17 • 2 min
Prokurátor ÚŠP podal žalobu na ochrankárov bossa bratislavskej zločineckej skupiny

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku obžalobu na päticu bývalých ochrankárov najvyššie postaveného bossa bratislavskej zločineckej skupiny sýkorovcov Róberta L., alias Kýbla.

slovakia

left justify in out

"Prokurátor ÚŠP podal v piatok 4. novembra na Špecializovaný trestný súd obžalobu na obvinených Róberta Š., Kamila B., Tibora G., Jozefa P. a Štefana L. za zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Skutkovo sa im kladie za vinu, že vykonávali osobnú ochranu najvyššie postavenému členovi zločineckej skupiny tzv. Sýkorovcov, čím mu umožňovali páchať trestnú činnosť spočívajúcu v riadení zločineckej skupiny," TASR o tom informovala o tom hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

 

Róberta L. alias Kýbla ŠTS pracovisko Banská Bystrica koncom marca tohto roku odsúdil na doživotie. Výnimočné tresty odňatia slobody na doživotie dostali aj ďalší dvaja vysoko postavení členovia zločineckej skupiny, Jozef R., ktorý je v súčasnosti vo väzbe v Maďarsku a Ivan C., zvaný Vinco.

 

Obžaloba mužov vinila zo šiestich vrážd z rokov 1998 a 1999 -  Eduarda a Roberta Diničovcov, Romana Deáka, Alojza Házyho, Dalera Hlavačku, Miloša Piliara a zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Rozsudok ŠTS ešte nie je právoplatný - o odvolaniach bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

 

Kýbel bol pár rokov na úteku, až napokon sa ho minulý rok podarilo zadržať v nemeckom Kolíne nad Rýnom. Následne bol vydaný za prísnych bezpečnostných opatrení na Slovensko. Po smrti zakladateľa skupiny Miroslava Sýkoru (v roku 1997-poznámka TASR) bol jeden zo štyroch ľudí, ktorí zdedili jeho impérium.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona