Prokurátor ÚŠP podal žalobdu na päť osôb za zločin subvenčného podvodu

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 17:13 • 2 min
Prokurátor ÚŠP podal žalobdu na päť osôb za zločin subvenčného podvodu

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal dnes na Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) obžalobu na obvinenú Jarmilu P. a ďalšie štyri osoby pre zločin subvenčného podvodu a zločin poškodzovania záujmov Európskych spoločenstiev.

slovakia

left justify in out

Jarmila P. je zo spoločnosti v Komárne, ktorá sa zaoberá výrobou prepravných kontajnerov. "Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal dnes na Špecializovaný trestný súd v Pezinku obžalobu na obvinenú Jarmilu P. a spol. (spolu s ňou je to päť osôb – Jarmila P., Zora L., Ján V., Lotár S. a Attila G.) pre zločin subvenčného podvodu a zločin poškodzovania záujmov Európskych spoločenstiev," uviedla dnes pre TASR Jana Tökölyová, hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry. Skupina mala spôsobiť škodu vo výške približne 130.000 eur.

 

Ako ďalej objasnila hovorkyňa ÚŠP, v roku 2008 dvaja obvinení ako štatutári akciovej spoločnosti so sídlom v Komárne uzavreli dohodu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku v hodnote cca 130.000 eur s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny na oblasť vzdelávania pracovníkov akciovej spoločnosti. Na základe fiktívne vystavených dokladov od zvyšných troch obvinených osôb deklarovali predložením nepravdivých dokladov o vykonaní vzdelávania pre zamestnancov spoločnosti uskutočnenie vzdelávania, ktoré nerealizovali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies