Prokurátor prepustil na slobodu zadržaného Róberta O. a Jaroslava P.

NETKY.SK • 2 December 2016, 17:01 • 2 min
Prokurátor prepustil na slobodu zadržaného Róberta O. a Jaroslava P.

BRATISLAVA – Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) dnes vydal príkaz na prepustenie Róberta O. a Jaroslava P. z cely policajného zaistenia na slobodu. Informovala o tom hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

slovakia

left justify in out

Prokurátor ÚŠP svojím rozhodnutím zrušil uznesenie o vznesení obvinenia voči obom obvineným osobám. „Konštatoval, že vznesenie obvinenia je predčasné a trestné stíhanie oboch obvinených osôb je v tomto štádiu konania a súčasnom zabezpečenom dôkaznom stave nedôvodné,“ oznámila Tökölyová.

 

Polícia zadržala Róberta O. a Jaroslava P. vo štvrtok (1.12.) ráno v Košiciach. Vyšetrovateľ Policajného zboru ich obvinil z prípravy úkladnej vraždy. O zadržaní dvoch osôb informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

 

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) po približne 130 pojednávaniach odsúdil v auguste tohto roka Róberta O. a Jaroslava P. na doživotné tresty odňatia slobody. V kauze bolo obžalovaných spolu 16 ľudí za 19 skutkov. Rozhodnutie ŠTS ešte nie je právoplatné.

 

Podľa súdu sa mali jednotliví obžalovaní dopustiť trestných činov ako založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej a teroristickej skupiny, viacerých vrážd, nedovoleného ozbrojovania, lúpeže, vydierania, krádeže, poškodzovania cudzej veci a ďalších.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona