Prokurátor požiadal súd o vydanie medzinárodného zatykača na Michala Suchobu z kauzy Mýtnik

NETKY.SK • 9 Február 2021, 13:59 • 2 min
Prokurátor požiadal súd o vydanie medzinárodného zatykača na Michala Suchobu z kauzy Mýtnik

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal vo štvrtok (4. februára) na Špecializovaný trestný súd návrh na vydanie európskeho a medzinárodného zatýkacieho rozkazu na podnikateľa Michala Suchobu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom TV Markíza, ktorej to potvrdila hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Katarína Kadjáková.

 

Suchoba sa zatiaľ vyhýba spravodlivosti

Michal Suchoba je obvinený v kauze Mýtnik, pri ktorej skončil v putách elitných policajtov aj bývalý šéf Finančnej správy František Imrezce

 

Ten čelí obvineniam zo závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Za mrežami skončil aj vplyvný podnikateľ a údajný mecenáš strany Smer-SD Jozef Brhel.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ: Vplyvný podnikateľ Brhel poputuje do väzby, na sudkyňu nezabrali ani jeho psychické problémy

 

Pri akcii bol zadržaný aj brat Jozefa Brhela Peter Brhel, bývalý funkcionár na finančnej správe Milan Grega a konateľka IT spoločnosti Allexis Jana Rovčaninová.

 

Podvod za milióny eur  

Celý prípad sa točí okolo netransparentného nákupu IT technológií za milióny eur, ktoré si mala Finančná správa obstarať bez vyhlásenia verejného obstarávania. Čím tak dohodila viac ako veľkorysý obchod práve spoločnosti Allexis.

 

Sucha, ktorý je partnerom v spomínanej spoločnosti Allexis, sa však väzeniu zatiaľ vyhol. Podľa dostupných informácií sa má nachádzať v Spojených arabských emirátoch.

 

Mohlo by vás zaujímať: Vplyvného podnikateľa Jozefa Brhela previezli zo psychiatrie na súd, ten rozhodne o jeho ďalšej väzbe

 

Medzinárodný zatykač nemusí stačiť

Ako uviedol jeho právny zástupca Richard Biročák, klient s ním komunikuje prostredníctvom jeho matky. Tiež sa nevedel vyjadriť ani k tomu, kedy a či vôbec sa Suchoba vráti na Slovensko.

 

Aj v prípade, že súd vydá na podnikateľa medzinárodný zatykač, bude veľmi náročné Suchobu dostať späť na Slovensko.

 

Medzi Slovenskou republikou a Spojenými arabskými emirátmi totiž neexistuje bilaterálna zmluva. To znamená, že krajina nie je povinná Suchobu vydať na Slovensko a poslať pred súd.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies