Prokurátor podal obžalobu na Zoroslava Kollára a Tomáša Rajeckého

NETKY.SK • 18 Január 2022, 12:11 • 2 min
Prokurátor podal obžalobu na Zoroslava Kollára a Tomáša Rajeckého

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v utorok obžalobu na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) na konkurzného právnika Zoroslava Kollára a podnikateľa Tomáša Rajeckého. Týka sa troch skutkov v súvislosti s poskytnutím úplatkov za to, aby Kriminálny úrad finančnej správy (KÚFS) umožnil bezproblémovú nelegálnu výrobu cigariet.

slovakia

left justify in out

V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody od 10 do 15 rokov. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

 

img

Zoroslav Kollár

 

„Dnes podal prokurátor ÚŠP obžalobu na ŠTS Pezinok na obvineného Tomáša R. a Zoroslava K. za tri skutky z obdobia 2019 do februára 2020 právne kvalifikované ako pokračovací obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku spáchaný formou účastníctva," priblížila hovorkyňa.

 

img

Tomáš Rajecký

 

Ako ďalej uviedla, má ísť o poskytnutie úplatkov v stotisícoch eur za to, "aby KÚFS umožnil bezproblémovú nelegálnu výrobu cigariet, teda poskytol tzv. ochranu pred vyšetrovaním". Okrem 10 až 15-ročného trestu im hrozí v prípade dokázania viny aj trest prepadnutia majetku.

 

„Potvrdzujem, že na ŠTS bola dňa 18. 1. 2022 podaná uvedená obžaloba. Vec bola pridelená zákonnému sudcovi, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe," uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Obhajca Zoroslava Kollára a Tomáša Rajeckého, Adrián Kucek, podanú obžalobu nekomentoval, lebo ju ešte nemá k dispozícii. O podaní sa podľa jeho slov dozvedel z médií.

 

Prečítajte si: ROZHOVOR: Vladimír Pčolinský odkrýva doteraz neznáme dôkazy, ktoré mu otvorili cestu do normálneho života

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies