Prokurátor podal obžalobu na starostu obce Drienovec pre finančný podvod

NETKY.SK • 4 November 2016, 13:49 • 2 min
Prokurátor podal obžalobu na starostu obce Drienovec pre finančný podvod

BRATISLAVA - Starosta obce Drienovec Tibor Kočiš čelí obžalobe. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry na neho podal na Špecializovaný trestný súd obžalobu za zločin poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev v súbehu so zločinom subvenčného podvodu. Informovala o tom hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

slovakia

left justify in out

Obvinený ako starosta obce Drienovec, ktorá bola žiadateľom nenávratného finančného príspevku, predložil 11. novembra 2011 Ministerstvu životného prostredia SR žiadosť o príspevok vo výške viac ako 620-tisíc eur na projekt zberného dvora v obci. Ako povinnú prílohu k žiadosti predložil nesprávny doklad, ktorým nepravdivo deklaroval, že poslanci zastupiteľstva obce Drienovec schválili predloženie žiadosti s výškou celkových výdavkov na projekt v sume 654 tisíc eur a s výškou spolufinancovania zo strany žiadateľa v sume 32-tisíc eur.

 

Takto neoprávnene vytvoril podmienky na schválenie uvedenej žiadosti Ministerstvom životného prostredia, zdôrazňuje sa v tlačovej správe. Tibor K. následne uzatvoril zmluvu o poskytnutí nenávratného príspevku do výšky viac ako 620-tisíc eur z prostriedkov Kohézneho fondu a štátneho rozpočtu za obec Drienovec ako prijímateľa. Prostriedky boli aj vyplatené a tak spôsobil značnú škodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies