Prokurátor podal obžalobu na exšéfa Matice slovenskej

NETKY.SK • 28 Január 2016, 10:09 • 2 min
Prokurátor podal obžalobu na exšéfa Matice slovenskej

BRATISLAVA – Bratislavský krajský prokurátor podal obžalobu na exšéfa Matice slovenskej Jozefa Markuša. Agentúru SITA o tom informoval hovorca prokuratúry Michal Šúrek. Obžalobu podali na Okresný súd Bratislava III. Termín hlavného pojednávania bol určený na 8. apríla.

slovakia

left justify in out

Exšéf Matice slovenskej Jozef Markuš čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Skutku sa podľa obžaloby dopustil ako predseda a štatutárny orgán Matice slovenskej. Polícia Jozefa Markuša obvinila ešte v septembri 2014 na základe pokynu bratislavského krajského prokurátora.

 

Ide o kauzu matičného fondu, kde Matica údajne premrhala vyše 200-tisíc eur. Jozef Markuš odišiel z čela Matice v roku 2010 po dvadsiatich rokoch. Hrozí mu trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies