Prokurátor podal návrh na väzbu muža, ktorý zabil Filipínca

NETKY.SK • 3 Jún 2018, 21:27 • 2 min
Prokurátor podal návrh na väzbu muža, ktorý zabil Filipínca

BRATISLAVA – Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava podal v nedeľu na Okresný súd Bratislava I návrh na vzatie obvineného 28-ročného Slováka Juraja H. do väzby. Ten v centre Bratislavy napadol Filipínca. Uviedla to hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

slovakia

left justify in out

Ako dôvod väzby prokurátor uviedol možnosť úteku a obavu, že by obvinený pokračoval v trestnej činnosti. O tom, či pôjde Juraj H. do väzby, rozhodne súd.

 

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff v sobotu potvrdil, že polícia útočníka po prepustení opäť zadržala a obvinila zo zabitia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

 

Polícia muža zadržala ešte minulú sobotu (26.5.) na mieste činu, avšak návrh vyšetrovateľa na vzatie do väzby nebol vtedy akceptovaný prokurátorom. Okresný prokurátor v Bratislave útočníka prepustil na slobodu.

 

"Na Okresný súd Bratislava I bol podaný návrh na vzatie do väzby obvineného J. H. Súd rozhodne o návrhu v zákonnej lehote v zmysle Trestného poriadku," uviedol v nedeľu ovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

 

Filipínec vo štvrtok popoludní v ružinovskej nemocnici podľahol zraneniam.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies