Prokurátor podal návrh na väzbu troch obvinených v kauze vraždy Deáka

NETKY.SK • 27 September 2012, 11:31 • 2 min
Prokurátor podal návrh na väzbu troch obvinených v kauze vraždy Deáka

Prokurátor podal návrh na väzbu troch obvinených v kauze vraždy Deáka

slovakia

left justify in out

img

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal návrh na vzatie do väzby troch obvinených členov zločineckej skupiny tzv. sýkorovcov za zločin jej založenia, zosnovania a podporovania a za vraždu bratislavského podnikateľa Romana Deáka.
      "Prokurátor navrhuje pre všetkých troch uznať dôvody útekovej, kolúznej aj preventívnej väzby. Zároveň bol podaný návrh na vzatie do väzby ďalšieho člena zločineckej skupiny 'sýkorovcov' za zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, hrubého nátlaku a vydierania. Aj u tohto obvineného navrhuje prokurátor uznať všetky tri dôvody väzby," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová.
      Príslušný sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku by mal o väzbe rozhodovať v piatok 28. septembra. TASR to dnes potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. 
      Brat zavraždeného Deáka figuroval v jednej z mediálne známych káuz. Po zavraždení brata sa podľa neoficiálnych informácií ukrýva v zahraničí.
      Z vraždy kontroverzného podnikateľa Romana Deáka z 20. októbra 1999 obvinili piatich mužov. Troch z nich sa v utorok (25.9.) podarilo zadržať pri policajnej akcii v bratislavskej Devínskej Novej Vsi a v obci Rovinka. Informoval o tom v stredu 26. septembra portál čas.sk.
      "Obvinenie bolo vznesené voči piatim osobám, ktoré sú členmi zločineckej skupiny sýkorovci," potvrdila portálu Predajňová. Čas.sk ďalej informoval, že Deák bol zavraždený v bratislavskej Dúbravke 19 ranami zo samopalu a pištolí kalibru 7,65 a 9 mm Luger, keď prichádzal k svojmu luxusnému mercedesu. Strely ho zasiahli do hrudníka a tváre.
      Z vraždy podľa portálu obvinili Martina K., Ivana C., Jurija F., Róberta L., prezývaného Kýbel, a Martina B., alias Rusa. Poslední dvaja sú na úteku, polícia po nich pátra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona