Prokurátor podal návrh dohody o vine a treste s obvineným pedagógom

NETKY.SK • 21 November 2016, 16:49 • 2 min
Prokurátor podal návrh dohody o vine a treste s obvineným pedagógom

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR podal v stredu 16. novembra na Špecializovaný trestný súd návrh na schválenie dohody o vine a treste s Ľubomírom H., obvineným za pokračovací zločin prijímania úplatku.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová, v máji tohto roku v budove technickej fakulty Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, na osobnom stretnutí so študentom Borisom B. po jeho neúspešnom absolvovaní skúšky z fyziky, si sprostredkovateľ vyžiadal pre Ľubomíra H. dve fľaše alkoholu značky Baileys. Tie následne v júni Ľubomír H. od Borisa B. aj Patrika B. prijal ako úplatok za úspešné vykonanie skúšky.


V júni takisto v budove technickej fakulty SPU v Nitre na osobnom stretnutí so študentom Dávidom S. po jeho neúspešnom absolvovaní skúšky z fyziky vyžiadal sprostredkovateľ pre Ľubomíra H. od študenta fľašu alkoholu značky Baileys. Následne v tom istom mesiaci úplatok aj prijal. "Vo veci odborného asistenta M. V., ktorý pôsobil ako sprostredkovateľ, sa koná, prebieha vyšetrovanie, preto v súčasnosti nebudeme poskytovať podrobnejšie informácie," uviedla Tökölyová. Dohody o vine a treste so spomínanými študentmi navrhol ÚŠP už v auguste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies