Prokurátor obžaloval exstarostu obce Kojšov, podvádzal pri čerpaní eurofondov

NETKY.SK • 3 Február 2016, 10:14 • 2 min
Prokurátor  obžaloval exstarostu obce Kojšov, podvádzal pri čerpaní eurofondov

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal dnes na Špecializovaný trestný súd obžalobu na exstarostu obce Kojšov R. K. pre obzvlášť závažný zločin subvenčného podvodu a zločin poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa úradu Jana Tökölyová, obvinený ako starosta obce Kojšov na základe Zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku s Ministerstvom hospodárstva SR, zastúpeným agentúrou SARIO, požiadal v septembri 2008 a vo februári 2009 tromi žiadosťami agentúru o preplatenie stavebných prác na stavbe "Výrobné haly Píla – Kojšov".

 

K žiadostiam predložil faktúry za vykonané práce podľa súpisu prác a dodávok, hoci tieto nezodpovedali realite, pretože stavebné práce a dodávky v skutočnosti neboli uskutočnené v deklarovanom rozsahu, čo potvrdilo aj znalecké skúmanie. Ministerstvu hospodárstva tak vyplatením neoprávnene uplatnených výdavkov spôsobil škodu 486 802 eur, z ktorej pomerná časť poskytnutá z Európskeho fondu regionálneho rozvoja predstavuje 270 206 eur a časť poskytnutá zo štátneho rozpočtu SR 216 596 eur. Obvinenému v prípade odsúdenia hrozí trest v rozpätí 10 až 15 rokov väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies