Prokurátor obvinil 19 piťovcov, vrátane ich údajného šéfa Juraja Ondrejčáka

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 12:23 • 2 min
Prokurátor obvinil 19 piťovcov, vrátane ich údajného šéfa Juraja Ondrejčáka

BRATISLAVA - Údajný šéf piťovcov Juraj Ondrejčák pôjde pred súd. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal obžalobu na neho a jeho 18 údajných komplicov za 19 skutkov. Informovala o tom hovorkyňa ÚŠP Andrea Predajňová.

slovakia

left justify in out

"Skutky sú najmä zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, trestné činy súvisiace s nedovolenou výrobou omamných a psychotropných látok a ich následnou distribúciou, trestné činy súvisiace s takzvaným vyberaním výpalného a tiež zločiny nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," povedala Predajňová. Obvineným hrozí trest 20 až 25 rokov.

Dodala, že vyšetrovací spis obsahuje 21 zväzkov a má viac ako 7000 strán. V priebehu prípravného konania bolo podľa nej vypočutých takmer sto ľudí, vykonaných viacero konfrontácií medzi osobami a zabezpečených množstvo znaleckých posudkov z rôznych odborov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona