Prokurátor Ján Šanta: Sila dôkazov sa posilnila z pôvodných 100 percent na 150

NETKY.SK • 10 September 2019, 20:34 • 2 min
Prokurátor Ján Šanta: Sila dôkazov sa posilnila z pôvodných 100 percent na 150

BRATISLAVA - Sila dôkazov sa posilnila z pôvodných 100 percent na 150, hovorí prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ján Šanta po svedeckej výpovedi bývalého novinára a exsiskára Petra Tótha.

slovakia

left justify in out

Obhajca Markízy Daniel Lipšic tvrdí, že z nej vyplývajú informácie o ďalších trestných činoch, ktoré doposiaľ neboli medializované. Obhajca obžalovaného Mariana K. Marek Para považuje hodnotenie výpovede Tótha za predčasné.

 

„Objavili sa také nové skutočnosti a dôkazy, ktoré podľa môjho názoru tú obžalobu ešte umocňujú,“ uviedol Šanta na margo toho, že sa podľa neho dôkazná situácia voči obžalovaným Marianovi K. a Pavlovi R. prehĺbila napriek tomu, že sa kauza nachádza už na hlavnom pojednávaní, čiže po ukončení vyšetrovania.

 

„Myslím si, že aj z výpovede Petra Tótha, bez toho, aby som to špecifikoval, budú vyplývať a vyplývajú aj podozrenia z ďalšej trestnej činnosti, o ktorej sme zatiaľ nepočuli,“ povedal Lipšic.

 

Obsah Tóthovej výpovede zostáva pre verejnosť zatiaľ tajný. Senát k tomu pristúpil z dôvodu, že sa výpoveď bude nepochybne dotýkať aj prípadov, ktoré sú ešte v prípravnom konaní. Tóth vo vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka pôsobil ako utajený svedok a považuje Mariana K. za objednávateľa vraždy investigatívneho novinára.

 

img

 

Pojednávanie vo veciach falšovania zmeniek TV Markíza bude pokračovať 17. októbra v Ústave na výkon väzby Bratislava. Súd na pojednávanie 28. októbra predvolal aj bývalú spoločníčku Pavla R. Silviu Volzovú, ktorej vraždu si mal Pavol R. údajne objednať u Mikuláša Černáka. Vypovedať má prísť aj podnikateľ Milan Fiľo a taktiež exmanželka obžalovaného Pavla R. Viera Rusková.

 

Obžalovaní Marian K. a Pavol R. podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom A., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov. Marian K. je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Pavol R. je obžalovaný z objednávky vraždy Silvie Volzovej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies