Prokurátor Gerrie Nel: Pistorius sa zamotal do klbka klamstiev

NETKY.SK • 7 August 2014, 14:31 • 2 min
Prokurátor Gerrie Nel: Pistorius sa zamotal do klbka klamstiev

PRETÓRIA - Juhoafrický prokurátor Gerrie Nel zdôraznil, že paralympionik Oscar Pistorius, ktorý čelí obvineniu z vraždy priateľky Reevy Steenkampovej, ponúkol viacero rôznych teórií na svoju obhajobu.

slovakia

left justify in out

Súd preto vo štvrtok požiadal, aby zamietol jeho argumenty.
     

Dvadsaťsedemročný športovec s amputovanými dolnými končatinami zabil Steenkampovú vlani vo februári na Valentína štyrmi strelnými ranami v čase, keď bola zamknutá na toalete. Štátni žalobcovia tvrdia, že sa tam zavrela po hádke s 27-ročným atlétom a že ten následne strieľal v afekte a s úmyslom vraždiť. Nel tiež označil Pistoriusa za zbraňami posadnutého cholerika. Verzia obhajoby znie, že si svoju priateľku pomýlil so zlodejom a zastrelil ju "omylom". Obhajca o ňom zároveň hovoril ako o "zraniteľnom a starostlivom partnerovi".
     

"Súd by mal zamietnuť jeho dôkazy. V inom prípade by predsa potreboval dôveryhodnú verziu od obžalovaných," konštatoval Nel, ktorý je známy pod prezývkou "pitbul" pre jeho ostré krížové výsluchy. Vo svojej reči tiež uviedol, že Pistorius sa chytil do "snehovej gule klamstiev". "Obžalovaný nikdy nepovedal, že to bola nehoda. Nikdy nepovedal: 'Nechcel som strieľať'. On tvrdí: 'Myslel som si, že to bol zlodej a zastrelil som ju. Mrzí ma to. Myslel som si, že je to votrelec'," povedal Nel na súde, kde sa po prvý raz objavili aj otcovia Pistoriusa a Steenkampovej. 
     

Ak uznajú hendikepovaného atléta vinným z úmyselnej vraždy, hrozí mu 25 rokov za mrežami až doživotie. Za neúmyselné zabitie môže očakávať 15 rokov odňatia slobody. Konečný verdikt by mala sudkyňa Thokozile Masipová vyniesť v najbližších dňoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies