Prokurátor Gerrie Nel: Pistorius je sebec s nutkaním vlastniť zbraň

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 14:13 • 2 min
Prokurátor Gerrie Nel: Pistorius je sebec s nutkaním vlastniť zbraň

PRETÓRIA - Hlavný prokurátor v kauze s juhoafrickým olympionikom a paralympionikom Oscarom Pistoriusom obvinil obžalovaného z egoistickému prístupu k vzťahu so zastrelenou priateľkou Reevou Steenkampovou.

slovakia

left justify in out

Jeho pondelkové ospravedlnenie rodine obete označil za falošné divadlo ignorujúce city ľudí, ktorým bolo určené.

"Váš život je iba o vás," vyčítal Gerrie Nel Pistoriusovi na štvrtkovom pokračovaní krížového výsluchu. Ako príklad uviedol pieseň amerického rapera Kendricka Lamara "Bitch, Don't Kill My Vibe" (Kurva, nezabíjaj moje vibrácie), ktorú si prehrával vo svojom aute aj napriek nesúhlasu 29-ročnej modelky. "Robíš ma šťastnou v 90 percentách prípadov a vtedy nám to parádne klape, ale stále som si nie celkom istá, či nie som jedna z tých kuriev, ktorá ťa ubíja," odcitoval Nel jednu z esemesiek, ktoré Steenkampová poslala Pistoriusovi pred 14. februárom 2013, keď ju zastrelil cez zatvorené dvere toalety vo svojom dome. 

 

Prokurátor atlétovi s amputovanými dolnými končatinami pripísal na vrub aj obsesívnu túžbu po zbraniach, pričom znova spomenul incident v johannesburskej reštaurácii, kde vystrelil z pištole pod stolom. "Mali ste v rukách zbraň, nezaistili ste ju a ona vystrelila," povedal. Nezabudol ani na muníciu ukrytú v sejfe, na ktorú nemal oprávnenie. Pistorius tvrdí, že patrila jeho otcovi Henkemu. Ten sa však o tom odmietol polícii podpísať vyhlásenie. "Nechcete byť za nič zodpovedný," dospel k záveru žalobca. 

 

Nel si vraj prečítal všetky textové správy, ktoré našiel v Steenkampovej mobilnom telefóne. Iba dvakrát sa v nich vyskytla fráza "Milujem ťa". V oboch prípadoch bola adresovaná Reevinej matke. "Nikdy to nenapísala vám a ani vy jej," poznamenal prokurátor, na čo Pistorius tichým hlasom odvetil: "Nemal som príležitosť, aby som jej povedal, že ju ľúbim." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies