Prokurátor chce zabrániť zrušeniu Cosbyho obžaloby z údajného sexuálneho útoku

NETKY.SK • 21 Január 2016, 10:47 • 2 min
Prokurátor chce zabrániť zrušeniu Cosbyho obžaloby z údajného sexuálneho útoku

HARRISBURG - Prokurátor v americkom štáte Pennsylvania Kevin Steele požiadal súd, aby zamietol žiadosť herca Billa Cosbyho o zrušenie obžaloby v prípade údajného sexuálneho napadnutia Kanaďanky Andrey Constand z roku 2004. Steele uviedol, že komik sa snaží svojím konaním zbaviť obvinení a vyhnúť sa výsluchu.

slovakia

left justify in out

Cosbyho obžalovali vlani 30. decembra, pričom právni zástupcovia 78-ročného rodáka z Philadelphie tento mesiac požiadali o zrušenie obžaloby. Hercova právna zástupkyňa Monique Pressley uviedla, že prokuratúra v štáte Pennsylvania obžalobou porušila podmienky výpovede jej klienta z roku 2005. Komik vtedy pod prísahou priznal, že si v minulosti zadovážil sedatíva s úmyslom podať ich ženám, s ktorými si chcel užiť sex.


Predstaviteľa Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 - 1992) vtedy obvinila zo sexuálneho obťažovania spomínaná bývalá zamestnankyňa Temple University Andrea Constand. Podľa vyjadrenia Cosbyho právnikov pritom úrady súhlasili, že ho v tejto kauze nikdy neobžalujú. Hercovi právni zástupcovia takisto požiadali, aby súd nepovolil Kevinovi Steeleovi pracovať na prípade, pretože jeho konanie má politický podtext. Steele najnovšie uviedol, že spomínaný prísľub týkajúci sa hercovej imunity môže dať len súd a ten podľa neho tak doteraz neurobil. Cosbyho tím však nedávno vyhlásil, že herec si bude v prípade spomínanej výpovede z roku 2005 nárokovať imunitu.


Komika obvinilo zo sexuálneho obťažovania viac ako 50 žien, pričom niektoré z nich naňho podali aj žaloby. Cosby zas viaceré z údajných obetí zažaloval za urážku na cti. William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 - 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 - 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 - 1995), sitkome Cosby (1996 - 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona