Prokurátor: Američan, ktorý vnikol do Bieleho domu, mal v aute vyše 800 nábojov

NETKY.SK • 23 September 2014, 06:57 • 2 min
Prokurátor: Američan, ktorý vnikol do Bieleho domu, mal v aute vyše 800 nábojov

WASHINGTON - Americký federálny prokurátor dnes vyhlásil, že 42-ročný Američan Omar Gonzalez, ktorý v piatok večer prenikol do budovy washingtonského Bieleho domu, keď preskočil oplotenie komplexu, mal vo svojom aute 800 nábojov. Dodal, že ho zatkli už v júli s ostreľovačskou puškou a mapou, na ktorej mal vyznačené sídlo prezidenta.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na kanceláriu federálneho prokurátora vo Washingtone. Podľa vyjadrenia prokurátora Gonzaleza zastavili v auguste pri Bielom dome so sekerkou v ruke, ale nezatkli ho.

 

Teraz je obvinený z prelezenia plotu a neoprávneného vniknutia do Bieleho domu, čo si vynútilo čiastočnú evakuáciu prezidentského paláca. Obvinenému hrozí trest do desať rokov väzenia. Hoci prezident Barack Obama a jeho rodina neboli v tom čase doma  - Obama s dcérami tesne predtým odletel vrtuľníkom do Camp Davidu -, incident vyvolal pochybnosti o bezpečnostných opatreniach tajnej služby v Bielom dome.
      

Prezident Obama dnes v reakcii na toto bezpečnostné narušenie Bieleho domu vyhlásil, že tajná služba odvádza "skvelú prácu" a on je vďačný za obete, ktoré v jeho záujme a záujme jeho rodiny podstupuje. Gonzalez preskočil severný plot Bieleho domu a ochranke, hoci ho podľa záberov bezpečnostnej kamery naháňala, sa ho podarilo zadržať až vo vnútri hlavného vchodu do prezidentského paláca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona