Prokremeľský oligarcha ovládol ruskú obdobu Facebooku

NETKY.SK • 16 September 2014, 16:34 • 2 min
Prokremeľský oligarcha ovládol ruskú obdobu Facebooku

MOSKVA - Mediálna spoločnosť prokremeľského oligarchu Ališera Usmanova získala úplnú kontrolu nad najpopulárnejšou sociálnou sieťou v Rusku, serverom Vkontakte.ru.

slovakia

left justify in out

Investičná skupina Mail.Ru, ktorá patrí Usmanovovi, dnes oznámila, že zaplatila 1,5 miliardy dolárov za 48-percentný balík akcií firmy VKontakte, čím sa stala jej úplným vlastníkom. 
     

Transakcia ukončila dlhodobé spory pôvodných investorov, ktorí server spustili v roku 2006. Jeden z jeho zakladateľov Pavel Durov začiatkom tohto roka predal svoj podiel akcií a utiekol z Ruska. Ten sa podľa vlastných slov dostal pod tlak ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB), ktorá chcela získať osobné údaje používateľov, spojených s protestným hnutím na Ukrajine.  
     

Mail.Ru investuje do Vkontakte už od roku 2007 a na nákup jej akcií minula doteraz 2,1 miliardy dolárov. Vkontakte.ru je jedným z najnavštevovanejších ruských serverov a v súčasnosti prevádzkuje vyše 270 miliónov používateľských účtov. 
     

Časopis Forbes tento rok označil Usmanova za najbohatšieho muža Ruska s odhadovaným majetkom 18,6 miliardy dolárov. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies