Projekt Z lásky k deťom pomôže tým najchudobnejším

NETKY.SK • 10 September 2015, 12:01 • 2 min
Projekt Z lásky k deťom pomôže tým najchudobnejším

BRATISLAVA - Z lásky k deťom je názov novej iniciatívy Slovenského Červeného kríža na pomoc deťom z najchudobnejších rodín z celého Slovenska.

slovakia

left justify in out

Kúpou výrobkov každodennej potreby je možné až do 22. októbra prispieť na zlepšenie životných podmienok detí zo sociálne slabých vrstiev spoločnosti. "Červený kríž môže vďaka partnerom prispieť k zmene životných podmienok detí," povedal prezident SČK Viliam Dobiáš, podľa ktorého je chudobou na Slovensku ohrozených takmer 660 000 ľudí, čo je vyše 12 percent obyvateľstva. Najohrozenejšou skupinou sú pritom deti vo veku do 18 rokov. "Často žijú v podmienkach, ktoré sú doslova neľudské," konštatoval Dobiáš. Vysvetlil, že územné spolky SČK vytypujú rodiny, ktoré sú na pomoc najviac odkázané. "Pomoc bude potom distribuovaná tam, kde je to najviac treba," povedal s tým, že rodiny dostanú balíčky obsahujúce materiálnu pomoc.


Partnerom Slovenského Červeného kríža v tomto projekte je spoločnosť Procter a Gamble a maloobchodný reťazec Kaufland. Viac informácií o iniciatíve nájdete na internetovej stránke https://www.redcross.sk/kampane/z_lasky_k_detom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona