Projekt To dá rozum chce pripraviť návrh na zmenu vzdelávania od škôlok, až po vysoké školy

NETKY.SK • 25 Apríl 2018, 14:46 • 2 min
Projekt To dá rozum chce pripraviť návrh na zmenu vzdelávania od škôlok, až po vysoké školy

BRATISLAVA - Projekt To dá rozum chce pripraviť návrh na zmenu vzdelávania na Slovensku od škôlok, až po vysoké školy.

slovakia

left justify in out

 „Aby sme mohli pripraviť dobrý návrh na zmenu, musíme rozumieť problémom, ktorým dnes študenti, učitelia, odborní zamestnanci, vedenia škôl, zamestnávatelia a ďalší aktéri v školstve čelia. Problémy a ich príčiny sme mapovali prostredníctvom prvej časti analýzy, a to formou kvalitatívnych rozhovorov so zástupcami všetkých aktérov od materských škôl, až po vysoké školy," píše sa na webovej stránke projektu. Rozhovory viedli členovia projektu To dá rozum s viac ako 550 respondentmi na Slovensku aj v zahraničí. Hovorili so slovenskými študentmi a vedcami, ktorí pôsobia v rôznych krajinách.

Na základe rozhovorov pripravili členovia projektu dotazníky, ktorých cieľom je objasniť, či sú zistenia z terénu odrazom situácie na konkrétnej škole, alebo ide o problémy, ktoré sa týkajú celého školského systému. Prostredníctvom dotazníkov, ktoré rozposlali priamo do škôl, oslovili zástupcov materských, základných a stredných škôl, študentov vysokých škôl na Slovensku, doktorandov na Slovensku, vysokoškolských učiteľov a vedcov na Slovensku a v zahraničí, ako aj slovenských vysokoškolských študentov v zahraničí. Online dotazníky pre jednotlivú skupinu respondentov zverejnili minulý týždeň. „Za 24 hodín od spustenia nám odpovedalo viac ako 350 ľudí," priblížila záujem o vyplnenie dotazníka riaditeľka projektu To dá rozum Renáta Hall.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies