Projekt SR 20 vstupuje do deviatej sezóny, Bokroš privítal viac zápasov

NETKY.SK • 2 September 2015, 14:48 • 2 min
Projekt SR 20 vstupuje do deviatej sezóny, Bokroš privítal viac zápasov

BRATISLAVA - Projekt centralizovanej prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov vstupuje už do svojej deviatej sezóny s cieľom nadviazať na bronzovú senzáciu z uplynulých MS tejto vekovej kategórie v Kanade.

slovakia

left justify in out

"Úspech, ktorý sme si v minulom ročníku všetci vychutnali, nás trochu zaväzuje a prináša ďalšie očakávania. Ale musíme byť realisti, pretože každý rok začíname prakticky od nuly a niekedy je výsledok lepší a niekedy horší. Ale budeme poctivo pracovať a pred MS si musíme dávať iba tie najvyššie ciele," zdôraznil Ernest Bokroš, ktorý pokračuje na poste trénera SR 20.

 

Na MS v Helsinkách (25. decembra 2015 - 5. januára 2016) sa slovenskí hokejisti stretnú v základnej B-skupine s obhajcom striebra Ruskom, Českom, Fínskom a nováčikom elitnej kategórie Bieloruskom. "Práve úvodné zápasy s Bieloruskom a Českom budú rozhodujúce v boji o postup a cez týchto súperov povedie cesta ďalej," predpokladá slovenský kormidelník.

 

Okrem toho, že dvadsiatka bude v príprave na MS pod hlavičkou HK Orange 20 v ročníku 2015/2016 naďalej pokračovať v najvyššej slovenskej súťaži, mladíkom pribudnú aj vložené zápasy s prvoligistami. Stalo sa tak práve na podnet trénera Bokroša: "Privítal som väčší počet zápasov, pretože my ako dvadsiatka veľmi veľa trénujeme a niekedy sme hrali iba jeden zápas za týždeň. Cítili sme, že je to málo a tak som veľmi rád, že pribudla aj konfrontácia s prvoligovými tímami."

 

Do juniorského svetového šampionátu na prelome rokov v Helsinkách teda odohrajú mládežníci spolu dvadsať stretnutí s extraligistami (desať doma a desať u súperov) a ďalších dvanásť s prvoligovými tímami - výlučne na klziskách súperov. Spolu s prípravnými zápasmi bude mať dvadsiatka do štartu MS na konte 49 duelov.

 

SR 20 začala s prípravou na nový ročník koncom júla, v rámci nej absolvovala tradičné testovanie v Národnom športovom centre i dva letné turnaje - Summer Hockey Challenge v Chomutove a turnaj O pohár RT Torax v Ostrave-Porube. "Príprava sa prakticky ničím nelíšila od tých z predchádzajúcich rokov. Zdolali sme aj extraligové celky, ale hlavným cieľom je vštepiť chlapcom herný systém. Niektorí hráči odišli hrať do zahraničia, ak budú v dobrých kluboch a pod dobrými trénermi, tak proti tomu nič nemáme. Kvalita tohto ročníka sa zatiaľ ťažko posudzuje, každý rok prídu noví chlapci a za päť mesiacov sa dá s nimi veľa urobiť," dodal Bokroš.

 

Juniorské družstvo bude hrať domáce zápasy opäť v bratislavskej mestskej časti Ružinov na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu. Prvý zápas HK Orange 20 v novej extraligovej sezóne je na programe vo štvrtok 10. septembra doma proti Skalici. Vstupné na zápasy bude 2 eurá, všetky domáce duely majú jednotný štart o 17.30 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies