Projekt spoločnej česko-slovenskej extraligy mužskej hádzanej stále otázny

NETKY.SK • 8 Február 2017, 11:46 • 2 min
Projekt spoločnej česko-slovenskej extraligy mužskej hádzanej stále otázny

PRAHA - Nejasnosti súvisiace s plánovaným obnovením spoločnej slovensko-českej súťaže v hádzanej mužov od sezóny 2017/2018 mala pomôcť ozrejmiť schôdzka zástupcov českých extraligových klubov (z pozvaných neprišli len zástupcovia TJ Cement Hranice, pozn.), ktorú zvolalo vedenie Českého zväzu hádzanej (ČSH).

slovakia

left justify in out

Na utorkovom stretnutí v Prahe, ktorého cieľom bolo prijať definitívne rozhodnutia o realizácii či nerealizácii plánovanej česko-slovenskej extraligy (ČSH), sa zúčastnili aj vrcholní predstavitelia Slovenského zväzu hádzanej (SZH). Zásadný posun zatiaľ nenastal, české kluby dostali ešte čas na prehodnotenie svojho stanoviska a podanie prihlášok do súťaže. Definitíva by mala byť známa koncom februára.


Web SZH informoval, že počas rokovania ohľadom spoločného projektu česko-slovenskej extraligy odpovedali zástupcovia oboch zväzov nielen na ťažiskové otázky klubov a zároveň predložili dokumenty k spoločnému projektu na sezónu 2017/2018. Takisto bol predstavený marketingový plán. Následne sa opätovne všetci zúčastnení dohodli na termíne do konca februára, keď ČSH oznámi, ktoré kluby sa prihlásili do spoločnej súťaže v nasledujúcej sezóne.


"Počas rokovania boli poskytnuté všetky relevantné informácie za oba zväzy. Prediskutovali sme všetky témy, ktoré české kluby zaujímali. Momentálne čakáme na odpoveď z českej strany. Samozrejme, pracujeme ďalej na tom, aby sme česko-slovenskú extraligu mohli odštartovať v septembri tohto roku," povedal po pracovnom stretnutí v Prahe prezident SZH Jaroslav Holeša, ktorého doplnil viceprezident SZH Ernö Kelecsényi: "Myslím si, že české kluby dostali všetky potrebné informácie na to, aby sa opäť mohli prihlásiť do spoločnej súťaže. Počkáme si na záver februára a na stanovisko od českých extraligových klubov."


Ako je známe, české hádzanárske kluby vlani prišli s iniciatívou obnoviť spoločnú mužskú súťaž so Slovákmi (tí sa o to snažili už predtým, ale u druhej strany nenašli pochopenie, pozn.) a najradšej už od sezóny 2016/2017. Po rokovaniach medzi predstaviteľmi oboch zväzov prišlo v apríli 2016 na mimoriadnom zhromaždení českých extraligových klubov k dohode, že spoločná česko-slovenská súťaž sa začne od súťažného ročníka 2017/2018 za účasti 16 tímov - 10 z ČR a 6 zo SR. 


České kluby však 26. januára 2017 vydali spoločné stanovisko, v ktorom spochybnili úroveň pripravenosti produktu česko-slovenskej extraligy (ČSE) zo strany Českého zväzu hádzanej (ČSH). Do konca januára 2017, keď mali kluby podať prihlášky do ČSE, tak urobili iba Zubří s Duklou Praha, ktorá svoj štart podmienila účasťou aspoň šiestich tímov z ČR.  
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona